Schobert Norbi párkapcsolati tévedése!

A párkapcsolatok vége, ahogy Norbi látja…

Schobert Norbert a tagnapi videobejelentkezésével kiverte a biztosítékot nem csak a nőknél, hanem nagyon sok férfinál is a hozzászólások alapján.

A videójában szokása szerint az elhízásról kezdett beszélni. Beszélt az elhízott gyerekkoráról, hogy mennyire utált tükörbe nézni. Aztán áttért a nőkre, hogy szülés után mennyire elhíznak sokan. Emiatt a férfiak már nem kívánják a nőket, mégpedig azért nem, mert a férfi a nő külsejét kívánja meg. Véleménye szerint „a legtöbb házasság egyébként emiatt megy tönkre”.

Ahogy fogalmaz, a szülés után, „amikor az 58 kilós nő helyett a 78 kilós vagy 88 kilós hölgy érkezik meg döngő léptekkel a hálószobába, bizony a férfiak számára kínszenvedés…”, mert nem marad más csak a potencianövelők és a pornó.

Ezután még elmondja, hogy „itt mennek tönkre az emberi kapcsolatok, és így lesznek a gyerekek félárvák, mert bizony a nők fölszedik azt a 20-30 kilót, és nem tudják leadni.”.  Az így elhízott nőknek „ocsmány” lesz a bőrük, hiába fogynak később le.

Aztán ennek a gondolatmenetének a végén még beadja a kegyelemdöfést: „Úgyhogy kedves nők! A férfiak miatt, és a boldog szerelem és szexualitás miatt muszáj, hogy megtartsátok lánykori súlyotokat…”

Hol téved Norbi?

Mind a nőknek, mind a férfiaknak sértő lehetett, amiket a fitneszguru mondott. Azt lehetett kivenni a szavaiból, mintha a férfi csak és kizárólag a nő külseje miatt szeretné, kívánná meg a nőt. Aki, ha szülés utáni elhízásával felelősé tehető azért, ha a kapcsolatuk véget ér. Mert bár ismerkedéskor nagy szerepe van a külsőnek, de egy kapcsolat megtartásában már közel sincs akkora szerepe. Úgy beszél, mintha nem is lett volna még része valódi szeretetben. Amikor nem a másik kilóitól vagy annak hiányától jönne tűzbe a férfi, hanem ahogy például a szemébe néz és látja azt a mérhetetlen szeretetet a társa szemébe. Az igazi szexuális vágy- véleményem szerint- ugyanúgy megmaradhat plusz kilókkal, mint ahogy a plusz ráncokkal, terhességi csíkokkal. Mert nem azért szeretjük társunkat, mert szép és kívánatos, hanem azért látjuk szépnek és kívánatosnak társunkat mert szeretjük!

Arról most nem akarok beszélni, hogy a szülés után nem az elhízás miatt mennek tönkre a kapcsolatok jelentős része. Ennek okairól már írtam cikket. Az elhízás, ha szóba is kerül, akkor általában már egy megromlott kapcsolat magyarázataként hozzák fel a férfiak (vannak akik csak a bizonyítványukat magyarázza egy eltitkolt megcsalás miatt). Vagy önértékelési probléma miatt kezdi saját magáról gondolni a nő, hogy már nem kívánatos, mivel felszedett esetleg pár kilót.

Mert nem emiatt érnek véget a párkapcsolatok…

Norbinak a szülés utáni elhízott nők külsejével kapcsolatos párkapcsolati elmélete, ha igaz lenne, akkor elvileg kevesebb lenne a csinos nők megcsalásos esete, vagy válása, mint az elhízottaké. De ez közel sincs így!

Nem a szülés utáni elhízás okozza a kapcsolatok felbomlását

Nagyon sok jól működő kapcsolat gyengül meg az első gyerek születése utáni pár évben (10 jó kapcsolatból 8 gyengül meg!). Párkapcsolati szakértőként is több szülés után is sportos csinos nő számolt már be ugyanezekről a párkapcsolati nehézségeikről.

Azzal sem nagyon akarok most foglalkozni (bár ez szerintem a legvalószínűbb), hogy ez egy marketingfogás volt, hogy mindenki róla beszéljen. Ezzel pedig az üzlethálózatának a forgalmát akarta megnövelni azáltal, hogy “kampányával” olyan nőkre tud hatni, akik mint fentebb írtam, saját magát nem tartja kívánatosnak. Részben biztosan elérte célját…!

Ha nagyon pozitívan akarom felfogni az üzenetét, akkor talán csak annyit akarok meghallani az egész videójából, hogy a túlzott elhízás nem tesz jót az egészségnek!

De vajon mennyit használt ezzel a videójával a nők szülés utáni, sokszor amúgy is gyenge önértékelésén?

Azt gondolom, a nők nőiességét és szexuális kisugárzását nem a terhesség alatt felszedett vagy leadott kilókkal hoznám összefüggésbe, hanem annál inkább a kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolatukkal! Épp így egy férfi társa iránti szexuális vágya nagy mértékben függ attól, hogy mennyire érzi szeretve magát a társa által és ezáltal mennyire szereti ő is a párját!

De ez is csak egy vélemény!

Egy dologban viszont biztos vagyok! Nem a nők terhesség alatti és szülés utáni elhízás okozza a kapcsolatok végét!

Hozzászólásokban várom, hogy ki mit gondol az esetről.

Köszönöm, hogy elolvasta gondolatomat ebben a témában, és hálásan köszönöm, ha még meg is osztotta eme írásomat!

Kedvelje facebok oldalamat, hogy napi szinten értesüljön írásaimról!

Szép estét!

Glant Attila

 

2 Comments

 1. Csak a szülést követő “nem fogyás”-ról szól. A férfiak milyen esemény után nem tudnak lefogyni? Az ő elhízott alkatuk mennyire befolyásolja, a feleségük szexuális kívánalmait.
  Mindig csak a ‘nők’.
  Hímsoviniszta!

  • Glant Attila

   No igen! Jogos kérdés!
   Egy jól működő párkapcsolatban nem a kilók számítanak.
   Egy érdekes kutatási eredmény így a kilókkal kapcsolatban, hogy ahol jól működik a párkapcsolat, ott gyakran hasonló a párok testalkata.
   Amikor az egyik fél hirtelen el kezd lefogyni egy kapcsolatban, ott sok esetben valami gond is megfigyelhető.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.